temetkezés

A Szent Gellért urnatemető: Nyugalom és emlékezés szigete

2024. február 19. 12:53 - N.Ferenc

A Szent Gellért urnatemető: Nyugalom és emlékezés szigete
 

Budapest, Európa egyik legvarázslatosabb városa, nem csupán gazdag történelmi és kulturális örökséggel büszkélkedhet, hanem lenyűgöző temetőivel is, melyek nem csupán sírhelyek, hanem igazi kulturális és történelmi kincsek is egyben. A város temetői nem csupán az elhunytak nyugvóhelyei, hanem olyan helyek is, melyek a múlt emlékét és a jelen nyugalmát őrzik. Tekintsünk meg egy budapesti temetők, amely nem más mint a Szent Gellért Urnatemető. A Szent Gellért urnatemető a maga nemében különleges hely Budapesten. A város szívében, a Gellért-hegy lábánál található, csodálatos panorámával a Dunára és a városra. Ez a temető hírességek örök nyugalomhelye. A temető történelmi jelentősége és gyönyörű környezete miatt gyakran választott helyszíne esküvőknek vagy családi sétáknak is. A temetőben a sírkert nyugalmas hangulatát a zöld növényzet és a gondosan karbantartott virágok teszik teljessé. A látogatók itt nem csupán a temetkezési kultúra és a város történelmének részét tapasztalhatják meg, hanem a békés nyugalmat és a csendet is. Az egyházi temető a Szent Gellért Plébániához tartozik, és hívek ezrei találnak itt örök nyugodalmat és békét. A temető szoros kapcsolatban áll a plébánia életével és tevékenységével, így itt az elhunytak emlékét gyakran vallási szertartások és megemlékezések által őrzik. A Szent Gellért Plébánia Urnatemető az urnák temetését szigorúan vallási szokások szerint végzik, a hit és a megnyugvás jegyében. A temető hangulata mély hitet és összetartozást sugall, és a látogatók itt találhatnak lelki nyugalmat és vigaszt.

 2150879964.jpg

Megközelítési lehetőségek:

Tömegközlekedéssel: A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) M4 metrója Kelenföld vasútállomás megállójáig közlekedik. Innen gyalogosan kb. 9 perc alatt elérhető a Szent Gellért Plébánia és urnatemető. A 49-es villamossal is megközelíthető.
Gépjárművel: Parkolási lehetőség biztosított a Szent Gellért Plébánia és urnatemető előtt, valamint a környező utcákon. A parkolás hétköznap 8:00 és 18:00 óra között fizetős.
Az Altemplom, az urnatemető és a szóróparcella megközelítése nem közvetlenül a templom előtt található, hanem a plébánia udvarán keresztül, a jobbra található kertkapun keresztül történik.
Mozgáskorlátozottaknak lift segítségével is lehetőségük van lejutni az altemplomba és az urnatemetőbe.

Szent Gellért urnatemető nyitva tartása:

Minden nap: 8:00 - 18:00 óra
Október 31-től november 5-ig: 7:00 - 20:00 óra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://temetkezesivallalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr1718329115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása