temetkezés

"Családok Terhe - Miért Drágulnak Folyamatosan a Temetések?"

2023. október 31. 11:44 - N.Ferenc

"Családok Terhe - Miért Drágulnak Folyamatosan a Temetések?"

 

A temetések költségei napjainkban egyre inkább megterhelőek lehetnek a családok számára. A temetések ára Magyarországon, ahogy világszerte is, folyamatosan emelkedik, és egyre több embernek okoz anyagi gondokat. Ennek számos oka van, amelyek között a következő tényezőket érdemes megvizsgálni.

Az egyik fő tényező az infláció. Az élelmiszer- és energiaárak emelkedése, valamint az általános áremelkedés hatással van a temetési költségekre is. A koporsók, urnák, virágok és temetői szolgáltatások ára mind növekszik, és ez a családok pénztárcáját is érinti.

mourning-1665772_640.jpg

A másik tényező a temetkezési szolgáltatók díjszabásának növekedése. A temetési vállalkozások díjai is emelkednek, és egyre több szolgáltató jelentkezik be a piacon. Emellett a temetkezési vállalkozások szolgáltatásai között is egyre több extrát kínálnak, amelyek plusz költségekkel járnak.

A temetési költségeket növeli az is, hogy sok család kénytelen drágább koporsókat és urnákat választani, amelyek lehetőséget adnak az egyedi emlékezésre. A temetések egyre gyakrabban különböző szertartásokkal és eseményekkel is kiegészülnek, például búcsúztatókkal és emlékműsorokkal, amelyek további költségekkel járnak.

Az energetikai költségek is befolyásolják a temetkezés árát. A temetők fenntartása és a temetési helyszínek karbantartása elektromos energiát és vízellátást igényel, ami szintén hozzájárul a temetések költségeihez.

Az egyre növekvő temetési költségek miatt sok család kénytelen alternatív megoldásokat keresni. Az egyik ilyen megoldás a hamvasztás, amely általában olcsóbb a hagyományos koporsós temetéseknél. Emellett az urnás temetések is kedvezőbb árakon elérhetők, és lehetőséget adnak az elhunyt emlékének méltó megőrzésére.

Az állami támogatások is segíthetnek a temetési költségek csökkentésében. Néhány országban különféle támogatási programok és segélyek állnak rendelkezésre a temetési költségek enyhítésére, amelyek segíthetnek a rászoruló családoknak.

Milyen alternatív megoldások vannak?

A temetések költségei számos tényezőtől függenek, és sok családnak nehézséget okozhatnak. Azonban vannak alternatív megoldások, amelyek segíthetnek csökkenteni a temetési költségeket. Íme néhány alternatív megoldás:

Hamvasztás: A hamvasztásos temetés általában olcsóbb, mint a hagyományos koporsós temetés. Az elhunyt testét elégetik, majd az urnába helyezett hamvakat eltemetik vagy elhelyezik.

Urnás temetés: Az urnás temetés során az urnát egy temetőben vagy más emlékhelyen helyezik el. Ez általában olcsóbb lehet, mint a hagyományos temetés, mivel nincs szükség koporsóra és sírhelyre.

Vízbe szórás: Ha az elhunyt ezt kívánta, a hamvait vízbe is szórhatják. Ez egy környezetbarát és költséghatékony lehetőség.

Erdőben vagy kertben elhelyezett urna: Bizonyos esetekben az urnát egy erdőben vagy saját kertben is elhelyezhetik. Azonban ehhez szigorú szabályok vonatkoznak, és mindig engedély szükséges.

Hamvakat tartalmazó ékszerek: Az urnában lévő hamvakból készült ékszerek, például nyakláncok és karkötők is kaphatók. Ezek lehetővé teszik, hogy a hozzátartozók közel tartsák az elhunyt emlékét.

Hamvakat tartalmazó üveggyöngyök: Ezek az üveggyöngyök dekorációként vagy ékszerként használhatók, és a hamvakat tartalmazzák. Különböző méretekben és színekben kaphatók.

Ezek az alternatív megoldások lehetővé teszik, hogy a családok méltóképpen búcsúzhassanak el az elhunytól, miközben csökkentik a temetés költségeit. Fontos azonban figyelembe venni az elhunyt kívánságait és a helyi jogszabályokat, amikor alternatív temetési lehetőségek között választunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://temetkezesivallalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr8918247291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása