temetkezés

Rákospalotai Temető: Nyugalom és Tisztelet

2023. november 28. 11:51 - N.Ferenc

Rákospalotai Temető: Nyugalom és Tisztelet

 

A Rákospalotai Temető méltóságteljes temető Rákospalota és környező kerületek, települések lakói számára. A temető különlegességét már az elején megmutatja szépen kovácsoltvas kapuja, amely az idelátogatókat üdvözli. Az elhelyezkedése is különleges, mindössze egy ugrásnyi távolságra található az újpalotai lakóteleptől.

 Az újpalotai temető nem csupán a holtak helye, hanem egy olyan szent tér, ahol az emlékek élnek, és ahol a gyászolók méltósággal búcsúzhatnak el szeretteiktől. A temető szépen gondozott területtel rendelkezik, amely a nyugalmat és a tiszteletet sugározza minden oda látogatónak.

 Rákospalotai temető - ahol a múlt és a jelen találkozik, és ahol az örökkévalóság kapuját nyitják meg a szeretteink számára.

graveyard-background-concept_23-2149585195.jpg

 Az öregtemető eredeti elhelyezkedése a Széchenyi téren és a labdarúgópálya területén volt, meghatározva az éveket 1843 és 1909 között. A temető eredeti helyszíne idővel változott, de mindvégig a város történelmének és identitásának szerves része maradt.

 A mai Szentmihályi úti temető története 1843-ban kezdődött, majd hivatalosan november 22-én nyitották meg. Ezen a méltóságteljes helyen sok ember nyugszik, és az elhunytak emlékei élik tovább a város kollektív emlékezetében.

 Az öregtemető és a Szentmihályi úti temető révén a Palotai Temető mély gyökereket ereszthet a múltba. A temető 1950-ben kapcsolódott Budapest XV. kerületéhez, és ezzel együtt új fejezetet nyitott a város és az elhunytak örökkévalóságának történetében.

 A Rákospalotai temető kijelölt bejáratánál található kegyeleti hely gyertyagyújtásra és mécsesgyújtásra nyújt lehetőséget, ahol az elhunytak emlékének őrzése tiszteletteljes módon megvalósul.

 A temető parcelláiban nagyjából 140 ezer elhunyt nyugszik, akiknek nyugalma és emléke örökké megőrződik ezen a különleges helyen. A temető története és méretei tanúskodnak arról, hogy generációk emlékét és tiszteletét hordozza magában.

 Az év során végrehajtott felújításoknak köszönhetően 1996-ban az épületek újjáépítésre kerültek, beleértve a korszerűsített ravatalozó épületet és modernizált termeket. Az új irodaépület pedig a temetést megrendelők és látogatók kényelmét szolgálja.

 A temető neves elhunytjai között említhetjük Budai (Pupos) Lászlót, az Aranycsapat tagját, és Varjú Vilmost, súlylökő olimpikont. Ők is részei a temető tiszteletteljes emlékhagyományának, ahol a múlt és a jelen összetalálkozik.

 A Rákospalotai temető könnyen elérhető mind tömegközlekedéssel, mind gépkocsival, hogy lehetővé tegye a hozzátartozóknak és látogatóknak a temető kényelmes megközelítését.

 

Tömegközlekedéssel:

 130-as busz: A Sárfű utcai megállóban szálljon le.

196-os és 196A busz: Az Rákospalotai köztemető megállónál szálljon le.

173-as busz: A Nyírpalota utcai megállóban szálljon le.

 

Gépkocsival:

 A temető területére gépkocsival is lehet behajtani. A behajtási díj 300 Ft, kivéve a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezőket, számukra a behajtás térítésmentes.

Ez a könnyű megközelíthetőség lehetőséget teremt a látogatóknak és hozzátartozóknak, hogy méltóságteljesen és kényelmesen tölthessék el idejüket a temetőben.

 

A Rákospalotai temető nyitvatartása

A Rákospalotai Temető figyelemmel kíséri a hozzátartozók és látogatók igényeit, biztosítva a temető látogatásának kényelmét és hozzáférhetőségét az év különböző időszakaiban.

 

Általános Nyitvatartási Időszakok:

 

Január, február, november, december: 7:30 – 17:00

Március: 7:00 – 17:30

Április: 7:00 – 19:00

Május, június, július: 7:00 – 20:00

Augusztus: 7:00 – 19:00

Szeptember: 7:00 – 18:00

Október 25-27: 7:00 – 18:00

 

Ünnepi Nyitvatartási Időszakok:

Október 30 – 31: 7:00 – 20:00

November 1-2: 7:30 – 20:00

Ezek a kibővített nyitvatartási idők lehetővé teszik, hogy a látogatók tiszteletteljes módon töltsék el idejüket a temetőben, különösen az ünnepi időszakokban, amikor a látogatások gyakoribbak lehetnek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://temetkezesivallalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr5318269105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása