temetkezés

Lehet-e temetést tartani az ünnepek alatt?

2023. december 01. 08:30 - N.Ferenc

Lehet-e temetést tartani az ünnepek alatt?

 

A halálnak megvan a maga órája, és az ünnepek sem jelentenek kivételt vagy felmentést ez alól. Bár egyesek inkább az ünnepek utánra halasztják a temetést, teljesen elfogadható, ha az évszaktól függetlenül az elhunyt szerettünknek az elhunyt időpontjában tervezünk és tartunk szertartást.  A temetkezési halottápolás egy 24/7-es ügyeletet ellátó iparág, amely az év 365 napján a közösségük igényeinek kiszolgálásán dolgozik. Nemcsak a temetkezési vállalkozók értik ezt, hanem valószínűleg másoknak is segítettek már átvészelni egy személyes tragédiát az ünnepek alatt.

A gyors válasz erre a kérdésre az, hogy igen, természetesen lehet temetést tartani az ünnepek alatt. Az ünnepi utazási és nyaralási csúcsidőszakban azonban a szerettei temetésének megtartása néhány akadályt jelenthet. Mégis, a kijelölt nemzeti ünnepeken tartott temetések ritkák.

mourning-1665772_640.jpg

Ez nézőpont kérdése. De a tapasztalatok szerint az ünnepek alatti temetés kétféleképpen is érintheti Önt:

 Az évszak éves öröme pozitív emlékeket rétegez a fájdalom fölé.

Az esemény okozta szomorúság tartósan rányomhatja bélyegét az évszak hagyományos jubileumára.

Akár úgy dönt, hogy az ünnepi szezonban tervezi és tartja a temetést, akár úgy, hogy az ünnepek utánra halasztja, van néhány tippünk, hogy mindkét döntéshozatali folyamatban eligazodjon.

Az ünnepi szezonban történő temetések érzelmileg is nehezen kezelhetők.

Engedje meg, hogy segítsünk néhány útmutatással.

 Ne tervezzen vasárnapokra és vallási ünnepekre.

A papok az összes vagy a legtöbb esetben nem fogják megszakítani az egész gyülekezetük vallási összejöveteleit, hogy egy tag temetését liturgikus napon (istentiszteleti napon) vagy vallási ünnepen tartsák. Nem csak ez, hanem:

 Előfordulhat, hogy a temetői személyzet nem áll rendelkezésre, vagy az ünnepi munkaidőben korlátozások vannak érvényben.

A család és a barátok esetleg más családtagokkal együtt nyaralnak.

Egyesek általános vagy személyes okokból nem vesznek részt a temetésen az ünnepek alatt.

Így valószínűleg a legjobb, ha alternatív napokat választ, és megkíméli magát egy kis fejfájástól.

 

 Beszéljen a temetkezési vállalkozóval

A temetkezési vállalkozó kezeli a temetésszervezési szempontokat. Ezáltal ők a legalkalmasabbak arra, hogy tanácsot és segítséget kérjenek a szeretteik temetésének megtervezéséhez az ünnepek alatt.

Az ő teljes céljuk az, hogy segítsenek átvészelni a kihívásokkal teli időszakokat, így a legjobb válaszokat tudják majd adni az Ön igényeinek megfelelően.

Tervezzen péntekre és szombatra!

Ahelyett, hogy a hét közepén tartaná a temetést, inkább tervezze a temetést péntekre vagy szombatra, amikor több szerettünknek van lehetősége részt venni rajta.

Ellenőrizze a temetkezési vállalat nyitvatartási idejét is. Ha a nyitvatartási idő hétfőtől péntekig és 9-től 5-ig tart, de Ön a temetést nyitvatartási időn kívül szeretné megtartani, akkor további díjakat kell fizetnie.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://temetkezesivallalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr7618271285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása