temetkezés

"A Megyeri Temető: Történelem, Nyugalom és Kegyelet Budapest IV. kerületében"

2023. november 24. 11:21 - N.Ferenc

"A Megyeri Temető: Történelem, Nyugalom és Kegyelet Budapest IV. kerületében"

 

Cím: 1047 Budapest, Megyeri út 49.

Telefonszám: +36 1 700 7178

Temetés felvételi iroda: +36 1 700 7176

megyeri_temeto.jpg

 

A Budapest IV. kerületében található Megyeri temető érdekességekkel teli történetét és jellegzetességeit a következőképpen lehet összefoglalni:

 A Megyeri úti temető, mely Budapest IV. kerületében méltóságteljes nyugalomra hívja elhunytjainkat, nem csupán egy sírkert, hanem egy történelmi emlékhely is. Az eredetileg 1921-ben kialakított temető a Magdolnavárosi temető túlzsúfoltsága miatt született, és azóta vált Újpest egyetlen köztemetőjévé. A temető területén egykoron működött kertészeti egység, amely nemcsak a temető, hanem a fővárosi közparkok növényellátását is biztosította. Az év folyamán a temető különlegessége, a Mindenki keresztje, lehetőséget ad a hozzátartozóknak a kegyelet gyakorlására. A temető felújítása az 1980-as években történt, és azóta is a várost szolgálja méltóságteljes sírhelyekkel és gondozott környezettel. A Megyeri temető neve szorosan kapcsolódik a magyar sport, kultúra és közélet egyes kiemelkedő alakjaihoz, akik örökre itt találták meg nyugalmukat. A temetőt nem csupán sírhelyként, hanem emlék- és megemlékezési helyként is tisztelik, és a látogatóknak lehetőséget nyújt arra, hogy elmerüljenek a város történetében és a temető mélyén rejlő emlékezetes személyiségek életében.

 

A temetőben számos ismert személyiség nyugszik, köztük Tunyogi Péter énekes, Radics Béla gitáros, Szusza Ferenc labdarugó, Dr. Semsey Aladár Újpest polgármestere, valamint Halassy Oliver olimpikon. A sírkert tehát nemcsak történelmi és kulturális jelentőséggel bír, hanem emlékezetes személyiségek örök nyugalomhelyeként is szolgál.

 Ebben a békés oázisban a csend és a nyugalom összefonódik, teret teremtve a gyászfeldolgozásra és az örök emlékezésre.

 

Megközelítés:

A Megyeri úti temető megközelítése a 122GY, 30, 30A, 96 és 147-es BKK buszjáratok használatával.

 Gépkocsival való belépés megengedett a Megyeri temetőbe, feltéve, hogy 300 Ft fizetése megtörténik (mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők esetén térítésmentes, ha a gyalogosforgalom engedi). Az újpesti temető keskeny utakkal rendelkezik, és a parkoló a Megyeri útról jobbra nyílik. Az utcai parkolás ingyenes.

 

A Megyeri temető nyitvatartása:

Január, február: 7:30 – 17:00

Március: 7:00 – 17:30

Április: 7:00 – 19:00

Május – július: 7:00 – 20:00

Augusztus: 7:00 – 19:00

Szeptember: 7:00 – 18:00

Október – december: 07:30-17:00

 

Temetkezés iroda

 Ezen a helyen intézhetők a temetéssel kapcsolatos teendők, mint például a Megyeri temetőben a sírhosszabbítás, sírhelyváltás, sírgondozás, kegyeleti eszközök beszerzése, virágkötészeti termékek választása, valamint koporsós vagy urnás temetés szervezése.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://temetkezesivallalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr8018266283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása