temetkezés

"Egy Nyugodt Sziget a Cinkotai Temető Mélyén: A Szárnyaló Emlékezés Kertje"

2023. november 27. 09:31 - N.Ferenc

"Egy Nyugodt Sziget a Cinkotai Temető Mélyén: A Szárnyaló Emlékezés Kertje"

 

 Cím: 1164 Budapest, XVI., Simongát u. 2

 

A Cinkotai temető Budapest XVI. kerületében található, és fontos szerepet tölt be Cinkota és környéke lakóinak temetkezési szükségleteiben. A temető a város egyik történelmi és kulturális emlékhelye, ahol a helyi közösség tagjai örök nyugalomra lelhetnek. A temető területe szép és gondozott környezetben helyezkedik el, ahol a sírok és sírkövek méltóságot és tiszteletet sugároznak. A temetőben található sírok sokszínűek, tükrözve a különböző vallási és kulturális hagyományokat. A temetőben való sétálás során érezhető a csend és a nyugalom, amely ideális környezetet teremt a megemlékezésre és a gyászfeldolgozásra.

Az év folyamán a Cinkotai temető különböző időszakokban lehetőséget nyújt megemlékezési eseményekre és virágok elhelyezésére, ami segít abban, hogy az elhunytak emléke tovább éljen a szeretteik szívükben. A temető továbbá helyet ad kulturális rendezvényeknek és emlékünnepségeknek is, amelyek segítenek erősíteni a közösségi összetartozást és támogatást.

world-war-i-cemetery_181624-9208.jpg

 

Megközelítés:

A Cinkotai temető könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és gépjárművel is. A BKV 92-es autóbuszával és a gödöllői HÉV-vel az Ilona-telep megállóig utazva könnyedén elérhető a temető területe.

Gépjárművel történő megközelítés esetén fontos tudni, hogy a behajtás csak mozgáskorlátozottak igazolványával rendelkezők számára engedélyezett. A parkolás lehetősége a környékbeli utcákban áll rendelkezésre, és szerencsére ez ingyenes. Ezáltal a látogatók könnyen találnak parkolási lehetőséget a temető közelében, ami megkönnyíti az odaérkezést és a temetési szertartásokon való részvételt.

 

 

A Cinkotai temető nyitvatartása:

Január és február hónapokban: 7:30 – 17:00

Márciusban: 7:00 -– 17:30

Áprilisban: 7:00 – 19:00

Májusban, júniusban és júliusban: 7:00 – 20:00

Augusztusban: 7:00 -– 19:00

Szeptemberben: 7:00 – 18:00

Októberben: 7:00 – 17:00-ig.

Novemberben és decemberben: 7:30 – 17:00

 

Temetői iroda nyitvatartása:

A sírhelyváltás és temetkezési szolgáltatások igénylése a temető főbejárata mellett található temetői irodában történik. A Cinkotai temető temetési napokkal kapcsolatos információkért érdemes ezen a helyen érdeklődni, illetve további részletekért látogasson el a BTI honlapjára.

Január - március között: 7:30 – 17:00-ig

Április - szeptember hónapokban: 7:30 – 18:00-ig

Októbertől decemberig: 7:30 – 17:00-ig

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://temetkezesivallalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr7318268157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása